Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Mar 15 2009, 10:23 PM
Коментар
|
|
![]() Козметика ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Администратор Коментари: 148 Регистриран: 1-December 08 Потребител No.: 1 |
Съвети за черните точки ( комедоните )
Появата на черните точки (комедони) е резултат от повишено отделяне на мазнини от кожата - образуват се при окисляването на тези мазнини. Те не винаги са следствие от некачествена козметика и неправилни грижи за кожата. Най-често причина за появяването им са особености в храненето, хормони и др. Но премахването им е възможно и нужно! За начало, да разсеем някои митове за почистващите средства и за средствата стесняващи порите: - първо, преди да затворите порите, те трябва да са почистени, така че средствата за стесняване на порите са последната стъпка в грижите за кожата ви; - на второ място, почти всички средства за стесняване на порите са на спиртна основа, а спиртът дразни кожата, което води до по-интензивното отделяне на мазнини, а от тук и до повторно замърсяване на порите; - трето, почистването на порите със скраб е просто механично, тъй като той не е в състояние да проникне в порите в дълбочина. В резултат на това почистване имате пори с чисти и тесни отвори, но с широки и пълни с мазнина дъна. Какво да направите? Следвайте съветите на козметиците: 1. Вместо руж използвайте сенки за очи - те са по-добре изпитани и не запушват порите. 2. Правете си маска на базата на оризово нишесте и бяла глина - те са естествени абсорбатори. 3. Трябва да забравите за измиването със сапун и за почистването на кожата с тоник на спиртна основа, които не изсушават кожата, а стимулират работата на мастните и жлези. 4. Няколко пъти в седмицата е полезно да си правите парна баня (това, обаче, е абсолютно противопоказно, ако имате склонност към купероза). Във вряща вода капнете 1 капка масло от чаено дърво и 2 капки - здравец. Покрийте главата си с кърпа - дръжте лицето си на разстояние 30 cм над водната повърхност. Процедурата продължава 10 минути. После внимателно отстранете комедоните с помощта на пръстите си и две парченца памук. 5. Почиствайте лицето си с лосион от 2 с.л. минерална вода, 2 ч.л. отвара от невен, 2 капки етерично масло от кипарис, 1 капка палмароза. Поставете сместа в тъмна стъклена бутилка и го приберете на тъмно за 4 дни. Други подходящи за грижите ви за проблемната кожа масла са розовото, лайка, здравец, хвойна, лавандула, сандалово дърво и пачули. Всички етерични масла имат способността да почистват порите в дълбочина и да ги стесняват. 6. 1-2 пъти седмично (при условие, че отсъстват възпалителни процеси по кожата ви) е препоръчително да правите следната маска: смесете 1 чаша фини овесени ядки и 1 ч.л. сода за хляб. Разредете ги с мляко, докато се получи кашичка и нанесете върху лицето за 5-7 минути. След това с кръгови движения направете кратък масаж на лицето и измийте сместа. 7. Добавяйте към маските, кремовете, скраба, лосионите по 1 ч.л. салицилова киселина (тя разтваря мазнините). -------------------- Ако искате да станете част от екипа на kaprizi.org, свържете се с мен
Козметични съвети Здравни съвети |
|
|
|
|
|
|
Apr 26 2009, 05:30 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 2 Регистриран: 23-April 09 Град: ruse Потребител No.: 211 |
PRO4ETOH SIVETITE KOITO STE DALI NO ZA DETE PO4TI NA 10 GODINI KAKVO MOJE DA SE NAPRAVI ZA DA SE PREMAHNAT NYAKOY AKO ZNAE NEKA MI PI6E
Прочетох съветите, които сте дали, но за дете почти на 10 години какво може да се направи, за да се премахнат - някой, ако знае, нека ми пише. |
|
|
|
Apr 26 2009, 09:05 PM
Коментар
|
|
![]() Козметика ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Администратор Коментари: 148 Регистриран: 1-December 08 Потребител No.: 1 |
Пробвала ли си съветите от тази статия?
-------------------- Ако искате да станете част от екипа на kaprizi.org, свържете се с мен
Козметични съвети Здравни съвети |
|
|
|
Jul 31 2009, 09:22 AM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 2 Регистриран: 31-July 09 Потребител No.: 355 |
аз също имам черни точки и аз съм почти 13 годишна
|
|
|
|
Aug 26 2009, 01:58 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 3 Регистриран: 26-August 09 Град: Plovdiv Потребител No.: 381 |
|
|
|
|
Dec 30 2009, 02:41 AM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 2 Регистриран: 30-December 09 Потребител No.: 510 |
Никога, ама никога не си стискайте пъпките ако ще и 1000 масла да сте си сложили на кожата.... Ако ги изтискате ще остане червено петно на това място за около седмица(ако ползвате крем Здраве за по-малко), а след още една седмица ще се появи същата пъпка на същото място и само ще се дразните, че сте си губили времето и сте се разнасяли една допълнителна седмица с червени петна по лицето.
Ето моя начин за избавяне от пъпките и засега работи перфектно. На 17 години съм и от както правя така всеки ден пъпки не съм въждала. Всяка сутрин: *нанасям в/у лицето с Avon Naturals face nourishing 2 in 1 cleaner and toner, а след това изплаквам лицето с вода. *нанасям Nivea young control shine за матиране. Всяка вечер: *нанасям в/у лицето с Avon Naturals face nourishing 2 in 1 cleaner and toner, а след това изплаквам лицето с вода. *нанасям крем Здраве, ако имам проблем с кожата било то и изпръхнали бузи от студа. *нанасям Nivea Young bye-bye spot нощен крем. След тази процедура по кожата няма и следа от пъпки и червени петна, а тя е уникално меката и нежна без излишно омазняване. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 9th September 2010 - 08:40 AM Skin IPB |