Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Dec 16 2008, 12:17 AM
Коментар
|
|
![]() Козметика ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Администратор Коментари: 148 Регистриран: 1-December 08 Потребител No.: 1 |
Видове лубриканти
Лубриканти на маслена основа Изградени са на базата на нефтени продукти и минерални масла. Такива са например вазелинът и бебешкото олио. Макар и често използвани, те имат редица недостатъци. Те разрушават латекса, поради което са абсолютно непригодни за използване с презервативи, диафрагми и латексови играчки. Оставят петна по тъканите и трудно се отмиват. Дразнят влагалищната лигавица, поради което не се препоръчват при вагинално проникване. Мъжете обаче могат спокойно да се възползват от тях – те са подходящи за мастурбация, както и за анална стимулация с метални, стъклени или пластмасови дилда. Лубрикантите, базирани на растителни масла имат същите недостатъци, с тази разлика, че не дразнят влагалищната лигавица и могат да се използват при вагинален секс. Лубриканти на водна основа Най-често съдържат дейонизирана вода, глицерин и безвредни консерванти. Предлагат се най-различни марки, обикновено с неутрален вкус и мирис или ароматизирани, но дори и неутралните имат лек сладникав оттенък. Това са лубрикантите с най-универсално приложение, тъй като са съвместими с всички видове секс-играчки и презервативи, ефективни са, понасят се добре от кожата и лигавиците и рядко предизвикват дразнене. Те не зацапват тъканите и се отмиват изключително лесно само с вода. Единственият им недостатък е, че изсъхват сравнително бързо, но няколко капки вода, слюнка или допълнително количество лубрикант напълно възстановяват смазващото им действие дори при много продължителна сексуална стимулация. Поради факта, че се отмиват лесно от водата, тези лубриканти са практически неизползваеми под душа, във ваната или в плувния басейн. Лубриканти на силиконова основа Те са подобни на лубрикантите на водна основа, с тази разлика, че са абсолютно водоустойчиви, което ги прави изключително подходящи за подводни сексуални изпълнения. Също така те запазват смазващите си свойства по-добре и за по-продължително време и са много по-икономични – съвсем малко количество от лубриканта може да издържи на ”маратонска дисциплина” в секса! Силиконът не уврежда латексовите изделия, както вазелинът например, поради което е напълно безопасен при употреба с презервативи и гумени (латексови) играчки, но за съжаление може да повреди силиконовите секс-артикули (те загубват повърхностния си блясък вследствие на триенето между микроскопичните стъклени зрънца, от които всъщност се състои силиконът), което би било жалко предвид високата им цена. Силиконът се понася изключително добре от кожата, хипоалергенен е и е много подходящ и като масажно средство. Отмива се с топла вода и сапун. лубриканти, видове гелове, козметика, маслена, водна, силиконово основа -------------------- Ако искате да станете част от екипа на kaprizi.org, свържете се с мен
Козметични съвети Здравни съвети |
|
|
|
|
|
|
Dec 21 2008, 05:38 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 1 Регистриран: 13-December 08 Град: Ispanq Потребител No.: 8 |
Vladko, super tema, super analysis
|
|
|
|
Jan 25 2009, 06:14 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 6 Регистриран: 25-January 09 Град: Добрич Потребител No.: 71 |
Аз лично предпочитам тези на силиконова основа, другите не винаги се понасят добре от кожата
|
|
|
|
Feb 13 2009, 10:42 AM
Коментар
|
|
![]() Потребител ![]() ![]() Група: Капризни Коментари: 13 Регистриран: 10-December 08 Потребител No.: 6 |
Kaprizna, би ли ми препоръчала някои марки,на лубриканти на силиконова основа, тъй като и моята кожа също е много чувствителна.Благодаря
|
|
|
|
May 22 2009, 10:04 AM
Коментар
|
|
![]() Потребител ![]() ![]() Група: Капризни Коментари: 10 Регистриран: 22-May 09 Град: Русе Потребител No.: 260 |
Аз предпочитам на водна основа.
-------------------- |
|
|
|
Oct 27 2009, 01:44 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 1 Регистриран: 27-October 09 Потребител No.: 445 |
Лубрикантите на силиконова основа се използват при секс играчките.
Ако не се използват секс играчки е по-добре да се използват лубриканти на водна основа, защото другите някои хора не ги понасят. -------------------- |
|
|
|
Jul 20 2010, 02:17 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 1 Регистриран: 20-July 10 Потребител No.: 645 |
здравейте,вдигам две ръце за лубрикантите на водна основа-само тях ползвам и по точно този
http://www.sexshop.bg/index.php/cupid-glid...dna-osnova.html |
|
|
|
Jul 20 2010, 03:16 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 2 Регистриран: 20-July 10 Потребител No.: 646 |
здравейте,вдигам две ръце за лубрикантите на водна основа-само тях ползвам и по точно този http://www.sexshop.bg/index.php/cupid-glid...dna-osnova.html И аз съм твърдо "За" лубрикантите на водна основа. Силиконовите разяждат презервативи и т.н., незнам от къде сте извадили инфото но силиконовите определено не са за предпочитане. И аз пазарувам интимната си козметика от www.sexshop.bg , но съм си харесала друг лубрикант и ви го препоръчвам http://www.sexshop.bg/index.php/v-zbuzhdas...la-sexygel.html . Има страхотен, лек аромат на канела и е с възбуждащо действие. С него съм свършвала, няма да казвам по колко пъти, че да не вземе някой да получи комплекси |
|
|
|
Jul 20 2010, 04:20 PM
Коментар
|
|
|
Новобранец ![]() Група: Капризни Коментари: 2 Регистриран: 20-July 10 Потребител No.: 646 |
И аз съм твърдо "За" лубрикантите на водна основа. Силиконовите разяждат презервативи и т.н., незнам от къде сте извадили инфото но силиконовите определено не са за предпочитане. И аз пазарувам интимната си козметика от www.sexshop.bg , но съм си харесала друг лубрикант и ви го препоръчвам http://www.sexshop.bg/index.php/v-zbuzhdas...la-sexygel.html . И ма страхотен, лек аромат на канела и е с възбуждащо действие. С него съм свършвала, няма да казвам по колко пъти, че да не вземе някой да получи комплекси |
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 9th September 2010 - 10:32 AM Skin IPB |